Klik HIER om een account aan te maken, zodat je alle scripts en posts kunt bekijken!

Auteur Topic: Stroom-, gas- en waterkosten zichtbaar maken in Domoticz  (gelezen 2215 keer)

RdP

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
    • Bekijk profiel
Stroom-, gas- en waterkosten zichtbaar maken in Domoticz
« Gepost op: 08 december 2019, 14:07:58 »
Hallo,

Ik wil het Stroom-, gas- en waterkosten zichtbaar maken in Domoticz zoals beschreven op https://ehoco.nl/stroom-gas-en-waterkosten-zichtbaar-maken-domoticz/

Ik krijg alleen de volgende foutmeldingen
2019-12-08 14:05:00.449 Error: dzVents: Error: (2.5.2) An error occurred when calling event handler Energie kosten
2019-12-08 14:05:00.449 Error: dzVents: Error: (2.5.2) ...icz/scripts/dzVents/generated_scripts/Energie kosten.lua:30: bad argument #1 to 'tonumber' (string expected, got number)

Ik gebruik devices die via de P! kabel of via een S) meter de waardes meten(zie screenshot)


Joost

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Re: Stroom-, gas- en waterkosten zichtbaar maken in Domoticz
« Reactie #1 Gepost op: 08 december 2019, 14:42:15 »
Device 518 moet je hernoemen naar Stroom (of in het script op regel 7 Stroom hernoemen naar Energy)

RdP

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
    • Bekijk profiel
Re: Stroom-, gas- en waterkosten zichtbaar maken in Domoticz
« Reactie #2 Gepost op: 08 december 2019, 22:29:40 »
Dat had ik ook geprobeerd, maar dat helpt niet

Joost

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Re: Stroom-, gas- en waterkosten zichtbaar maken in Domoticz
« Reactie #3 Gepost op: 09 december 2019, 07:14:24 »
Dat had ik ook geprobeerd, maar dat helpt niet

Heb je ook gedacht aan de hoofdletter? En welke foutmelding krijg je als je de naam gewijzigd hebt?

RdP

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
    • Bekijk profiel
Re: Stroom-, gas- en waterkosten zichtbaar maken in Domoticz
« Reactie #4 Gepost op: 09 december 2019, 11:02:20 »
Ja alles klopt meerdere malen gechecked en waardes gebruikt

Als ik een foute name in tik krijg daar ook netjes een melding van, zie onder
2019-12-09 11:00:09.268 Error: dzVents: Error: (2.5.2) There is no device with that name or id: Stroommeter
2019-12-09 11:00:09.269 Error: dzVents: Error: (2.5.2) An error occurred when calling event handler Energie kosten
2019-12-09 11:00:09.269 Error: dzVents: Error: (2.5.2) ...icz/scripts/dzVents/generated_scripts/Energie kosten.lua:7: attempt to index a nil value

RdP

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
    • Bekijk profiel
Re: Stroom-, gas- en waterkosten zichtbaar maken in Domoticz
« Reactie #5 Gepost op: 09 december 2019, 14:30:42 »
Ik heb Tonumber weg gehaald en nu werkt het perfect.

 -- Kosten berekenen
        local kwhKosten      = dz.utils.round( (kwhPrijs * vandaagKwh) + kwhPrijsVast,2)  -- :gsub("%.",",")   -- rounded to two decimals and replace dot by comma
        local GasM3Kosten    = dz.utils.round( (gasM3Prijs * vandaagM3Gas) + gasM3PrijsVast,2) --)--:gsub("%.",",")
        local WaterM3Kosten  = dz.utils.round( (waterM3Prijs * vandaagM3Water)/1000 + waterM3PrijsVast,2) --)--:gsub("%.",",")